Fuar Nisan ayında, ama öncesinde online bir lansman görebiliriz.

VW Touareg şu anda satışta olan en eski SUV modellerinden biri. Artık yavaş yavaş yaşını göstermeye başlayan model 2010’dan beri şu anki gövdesiyle boy göstermeye devam ediyor. İyi haberse yeni jenerasyon Touareg’in lansmanı sadece bir kaç ay uzakta.

Just-Auto’dan gelen bilgilere göre, üçüncü jenerasyon Touareg Nisan 2018’de Beijing’de yapılacak olan Auto China fuarında tanıtılacak. Bu aynı zamanda Mart ayı gibi internet üzerinden yapılabilecek bir tanıtım anlamına da geliyor. Golf tabanlı T-Roc ve Polo tabanlı T-Cross’un aksine model adının başına “T” eklentisi almak yerine Touareg olarak isimlendirilmeye devam edecek.

Touareg, VW Grubu’nun MLB Evo platformunda şekilleniyor. Audi Q7, yeni gelecek olan Audi Q8, Porsche Cayenne, Bentley Bentayga ve yeni tanıtılan Lamborghini Urus gibi modellerle platformu paylaşan Touareg, üst segmentteki modellerin teknolojilerinden faydalanabiliyor. Bu da artan boyutlarına rağmen, platform sayesinde ağırlık olarak hafiflemesini, bolca teknolojik detaya sahip olmasını sağlayacaktır.

Modelin dış görünüşü ise çok büyük bir gizem değil. Geçen sene yine Auto China’da tanıtılan T-Prime GTE konsepti ve oldukça açık olan bir kaç prototip fotoğrafı modelin görüntüsünün şekillenmesi sağlıyor. Örtüleri kalktığında Arteon’a benzeyen yeni bir ön tasarım ve artan boyutlar göreceğiz. Boyutlardaki bu artış daha geniş bir iç kabin ile kendini gösterecek ve yeni Phaeton’un bir süre daha piyasada olmayacağı düşünüldüğünde Touareg, VW amblemi taşıyan en lüks model olarak satışa çıkacaktır. Touareg’in casus fotoğraflarının bulunduğu önceki haberimizi okumak için tıklayın.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin