Onlarca haberden sonra
Son dönemde A Serisi ile ilgili onlarca haber yayınladık. Casus fotoğraflar, sızdırılan bilgiler, Mercedes tarafından yayınlanan fotoğraflar sık sık konuğumuz oldu. Modeli artık genel hatlarıyla biliyor olsak da resmi lansmanın 2 Şubat’ta yapılacağı Mercedes tarafından açıklandı.
Mercedes tarihi, bir resim ile beraber yayınladı. Bu fotoğraf da A Serisi’nin güncel modelden çok daha agresif gözüktüğünü doğrulamış oldu. Model düşündüğümüz gibi hem Concept A Sedan’dan, hem de yeni CLS’den önemli ölçüde esinlenmiş gözüküyor. Hatta belki de Mercedes’in CLS ile tanıttığı tasarım dilinin tüm modellere taşınacağı anlamına geliyor olabilir.
Mercedes, yeni A Serisi üzerinde uzun süredir çalışıyor ve bu dönemde edindiğimiz bilgilere dayanarak gerçekten yeni bir A Serisi ile karşımızda olmaya hazırlandığını söyleyebiliriz. Daha önce tanıttıkları kabin fotoğraflarında kabini tamamen yenilediklerini ve iki ekranlı tasarımı A Serisi’ne de uyguladıklarını görmüştük.
Renault-Nissan-Mitsubishi birlikteliğinde hazırladıkları yeni 1.3 litrelik motorla ekonomiyi unutmadıklarını gösterdiler. Ardından A45 AMG’nin 400 beygirin üstüne çıkacağını ve hemen altında daha ekonomik bir versiyon olacak olan A35 AMG’nin bulunacağı açıklandı. Aynı zamanda hem elektrikli hem de plug-in hibrit modeller de yolda. Yani A Serisi herkese hitap etmeye hazırlanıyor.
Ayrıca A Serisi yeni neslinde sadece hatchback gövde tipinde sunulmayacak. Aileye eklenecek olan sedan versiyon, A Serisi’ni daha kullanışlı bir halde isteyenlerin cevabı olacak. Daha önce CLA vardı diyenlere CLA ve A Sedan’ın aynı otomobiller olmadığını hatırlatalım.
A Serisi ile ilgili önceki haberlerimize göz atmak için tıklayın.