Tesla’dan tamamen elektrikli, 480 km menzile sahip tır geliyor.
Tesla, Eylül ayından gerçek yol koşullarında 320 ile 480 km arasında menzil sunan bir tır(çekici) tanıtacak. Bilgiler firmaya yakın bir kaynağın Reuters ile yaptığı konuşmadan geliyor.
Reuters, Tesla’nın yeni çekiciyi önümüzdeki aylarda tanıtacağına dair haberleri onayladı. Daha önce firmayla görüşmüş olan, Amerika tabanlı filo şirketi Ryder Sysyem yöneticisi Scott Perry; Tesla’nın önce kısa menzilli bir versiyonu tanıtıp daha sonra tek şarj ile 1,600 km yol katedebilecek versiyonların üretileceğini aktardı.
Perry, geçtiğimiz aylarda firmanın Fremont, California’daki tesisinde teknolojiyle ilgili konuşmak için firma yetkilileriyle buluştuğunu söylüyor.
Perry, “Kapıdan çıkar çıkmaz, herşeyin başladığı yer bu diye düşündüm” diyor. Ayrıca Tesla’nın ilk tanıttığı modelin yataksız, günlük kullanıma uygun bir model olacağını ve uzun menzilli versiyonlarla beraber yataklı seçeneklerin de ekleneceğini söylüyor.
CEO Elon Musk, Tesla tırının ilk resimlerini bu yılın ilk aylarında paylaşmıştı. Karanlığın içinden gözüken LED aydınlatmaları dışında pek birşey gözükmese de modeli doğrulayan ilk bilgi aslında buydu.
Sadece tek model ile yola çıkan Tesla’nın ürün gamında büyük bir genişleme söz konusu. Güncellene Model S ve Model X’e geçtiğimiz aylarda yeni Model 3 katıldı. Yeni SUV modeli Model Y ise yollarda. Elektrikli araçlar için işler yolunda gidiyor gibi.