License expires -------------------------- IN PERPETUITY License scope -------------------------- A - Earned editorial, press releases, press kits B - All non-broadcast digital and online media C - All non-broadcast digital and online media, plus Retail and POS (showrooms, events etc) D - All print media (newspaper, magazine etc) Copyright and image rights -------------------------- This content is solely for editorial use and for providing individual users with information. Any storage in databases, or any distribution to third parties within the scope of commercial use, or for commercial use is permitted with written consent from Ford of Europe GmbH only.

Daha modern bir görünüm, daha fazla teknoloji.

Ford, güçlü satışlar yakalayan C segmenti hatchback modeli Focus’u makyajladı. Kısa süre önce estetik operasyonuna tabi tutulan Fiesta‘ya paralel bir formül izleyen Focus, yeni Peugeot 308 ve Volkswagen Golf 8 gibi güçlü oyuncuların bulunduğu, son derece rekabetçi segmentinde elini güçlendirmeye çalışacak.

İlk yenilik, artık birçok rakipte giriş seviyesi itibarıyla görmeye başladığımız LED farlar. Şu anda Türkiye’de Titanium ve ST-Line paketlerinde opsiyon olarak alınabilen bu elemanlar, makyajla birlikte Avrupa’da tüm donanımlarda standart olarak sunulmaya başlandı.

Tamponu da elden geçiren Ford tasarım ekibi profili yeni jant tasarımları hariç ellemezken arka bölümde yeni grafiklere kavuşan LED stoplar haricinde bir farklılık bulunmuyor.

Kabine baktığımızda genel düzenin değişmediğini görüyoruz fakat burada 2 önemli yenilik var. Birincisi, yine Türkiye’de hiçbir donanım paketinde görülmeyen ancak Puma ve makyajlı Fiesta’dan tanıdığımız dijital gösterge paneli.

İkincisi ise makyajlı Focus’un beraberinde getirdiği yeni multimedya sistemi. Boyutu 13,2″ olarak açıklanan sistem otomatik klima sistemi hariç tüm fiziksel düğmelerin kaybolmasına sebep olurken Focus’un kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto bağlantısı sunmasını sağlamış.

Bu arada Ford, ailenin diğer üyeleri sportif ST ve maceracı Active çiftini de makyaj operasyonuna tabi tuttu. ST modeli yeni Fiesta ST ve Puma ST’deki yeşil tonuna kavuşurken tıpkı ST-Line gibi yeni jant tasarımları sunmaya da başladı. Yerden yüksek versiyon Active ise ST-Line’a paralel tasarım değişiklikleri içeriyor.

ST modelinin benzinli versiyonu 2.3 litrelik EcoBoost turbo benzinli motorundan 280 bg güç üretmeye devam ediyor ancak sportif Focus’un dizel türevi hakkında henüz açıklama yapılmadı.

Normal Focus ve Focus Active’de ise dört benzinli, iki de dizel motor seçeneğine yer verilmiş. 48 Volt hafif hibrit desteğine kavuşan üç silindirli 1.0 EcoBoost 125 ve 155 bg’lik versiyonlarla satılacak. Hâlihazırda 8 ileri tam otomatik şanzıman kullanan Focus ailesi, benzinli modellerde 7 ileri, çift kavramalı PowerShift şanzıman ile yola devam edecek. Bu arada 48 Volt hafif hibrit desteği bulunmayan 1.0 EcoBoost motorların (100 bg ve 125 bg) satışı da sürecek.

Dizel kanatta ise 95 ve 120 bg gücündeki 1.5 EcoBlue motorların yola devam ettiğini görüyoruz. Normalde 6 ileri manuel şanzımanla gelen ikili, benzinli EcoBoost modellerdeki 7 ileri PowerShift yerine 8 ileri tam otomatik vites kutusunu sunmaya devam edecek.

Yeni Ford Focus’un Türkiye’ye ne zaman geleceğini henüz bilmiyoruz. Şu anda 1.5 Ti-VCT atmosferik benzin, 1.0 EcoBoost turbo benzin, 1.5 EcoBlue turbo dizel motor seçenekleri; sedan, hatchback, station wagon gövde tipleri ve Trend X, Titanium ve ST-Line donanım paketleri ile satılan Focus’un fiyatları 245.900 TL ile 437.700 TL arasında değişiyor.

Sizce makyajlı Focus’un yeni özellikleri Türkiye’de standart donanıma ne kadar yansır? Eğer ekstralar gelirse fiyatlar ne oranda değişir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin