B sınıfı Crossover segmentinin kurucularından Fransız Renault Captur, markanın yenilenen yüzüne ayak uydurmuş gibi gözüküyor. Peki ya fiyat konusu?

Yükselen crossover pazarı her ne kadar markaların iştahını kabartıyor olsa da, gelir seviye aynı oranda artmadığı ve insanların daha kompakt ve şehirci bir araç tercih etmelerinden dolayı, bu durum markaların markajından elbette kaçmadı. Uzun süredir B sınıf Crossover modeller arasında liderliğini koruyan Renault Captur ise artık yenilendi ve Türkiye yollarına çıkmaya hazır gibi.

Sadece 6 yılda, yani ilk çıktığı yıl olan 2013 yılından günümüze küresel anlamda 1.2 milyon satış adetine ulaşan Captur, 2018 yılında dünyada 230 bin satış adedi gerçekleştirerek lider konumunu sürdürdü.  Yenilikler tarafında ise, 2022 yılına kadar ürün gamına 12 elektrikli model ekleyecek. Yeni Captur, E-TECH Plug-in adını taşıyan ve İttifak tarafından geliştirilen bir teknolojinin ürünü olan plug-in (prize takılabilir) hibrit motora sahip ilk Renault modeli olacak.

Yeni Captur, İttifak bünyesindeki sinerjiyi güçlendirmeye yönelik grup stratejisinin merkezinde yer alıyor. Bu, özellikle ortak teknolojilerin geliştirilmesi ve Yeni Captur modelin temelini oluşturan CMF-B platformu gibi yeni platformların kullanımı sayesinde gerçekleştiriliyor. Modelin yeni elektrikli ve elektronik mimarisi, en yeni teknolojik gelişmelerin kullanımını ve pazardaki yenilik beklentilerinin karşılanmasını mümkün hale getiriyor.

Tasarım anlamında, 4,23 metre uzunluğu ile önceki modele kıyasla 11 cm daha daha uzun olan yeni Captur, 18 inç tekerlekleri (versiyona bağlı olarak değişebilir) ve artırılan aks mesafesi (2,63 m veya +2 cm) ile öne çıkıyor. Yeni tasarımı, milimetrik hassasiyetteki ölçüleri, ön ve arka Full LED C şeklinde farları ve dekoratif krom eklemeleri gibi özelliklerin tümü, kalitedeki iyileştirmenin bileşenleri olarak göze çarpıyor.

Yeni Clio ile başlayan iç tasarım devrimi, kategorik anlamda gerçek bir sıçrama sağlayan yeni Captur ile devam ediyor. Sürücüye doğru hafifçe eğimli “Akıllı Kokpit” daha da geliştirilirken, yeni bir yüzer konsolu sunuluyor. En yeni teknolojilerle ve kategorisinin en büyük ekranları ile sunulan model, güçlü ergonomisi ve daha konforlu hale getirilen sürüş deneyimi ile öne çıkıyor. Devrim niteliğindeki özellikler, sürüş pozisyonu ile sınırlı kalmıyor.

Yeni Captur, yeni benzinli ve dizel motorlarıyla sınıf atlıyor. 5 ve 6 vitesli manuel vites kutusunun yanı sıra 7 vitesli çift kavramalı otomatik vites kutusu ile sunulan motorlar, daha yüksek bir güç aralığı sunuyor: Benzinli motorlar 100 ile 155 bg; dizel motorlar ise 95 ile 115 bg aralığında güç seçeneklerine sahip. En yeni nesil teknolojileri içeren motor seçenekleri, optimize yakıt tüketiminin yanı sıra düşük emisyon seviyeleri sunuyor.

Yeni Captur, 2020 yılından itibaren motor portföyüne E-TECH Plug in adlı bir plug-in hibrit motor da ekleyecek. Renault Grubu için bir ilk olan bu ürün, aynı zamanda pazarda da benzersiz bir seçenek olacak. Geniş bir müşteri kitlesi için tasarlanan Yeni Captur, plug-in hibrit teknolojisinin yayılmasına öncülük edecek. Yeni Captur, 1.0 TCe ve 1.3 TCe motorlarının yanı sıra İttifak tarafından geliştirilen E-TECH Plug-in motoruyla, Renault Grubu ve iş ortaklarının oluşturduğu sinerjinin merkezinde yer alıyor.

Bu yıl içerisinde gün yüzüne çıkması planlanan aracın ülkemizdeki güncel fiyatının 150.000 bandında gezdiğini düşünecek olursak, yeni Captur fiyatlar konusunda bir hayli bizleri üzmesi olası gibi gözüküyor.

HALA İZLEMEDİNİZ Mİ?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin