Mitsubishi, Space Star’ın yerine getireceği yeni hatchback modelinde Clio’nun platformunu ve motorlarını kullanacak.
Mitsubishi’nin binek otomobil pazarındaki durumu bir süredir çok iyi gitmiyordu. Geçtiğimiz aylarda açıkladıkları yeni büyüme planlarıyla, altısı tamamen yeni olmak üzere 11 yeni model hazırlayacaklarını duyurdular. Geneli SUV odaklı olacak yeni modellerde, içinde bulundukları Renault-Nissan Grubu’nun platform ve motorlarını kullanmayı düşünüyorlar.
Avrupa’da Mirage, ülkemizde Space Star olarak geçen hatchbackin yerine gelecek yeni modelde, önümüzdeki yıl tanıtılacak olan yeni Clio ve Micra’nın platformundan faydalanacaklar. Tokyo Otomobil Fuarı’nda Auto Express’e konuşan Mitsubishi yönetim kurulu eş başkanı ve üretim planlama müdürü Vincent Cobee, “Tamamen yeni bir platformu tasarlamak ve geliştirmek oldukça pahalı, ve küçük otomobil pazarında sınırlar oldukça dar. Yani segment için Nissan ve Renault platformlarını düşünüyor muyuz? Cevap evet.” dedi.
Nissan, Mitsubishi’nin yüzde 34’ünü aldıktan sonra Mitsubishi’ye geçen Cobee, yeni Outlander gibi SUV modellerinin öncelikli olduğunu, ama pazarın yüzde otuzunu oluşturan B segmenti otomobilleri de göz ardı edemeyeceklerini söylemişti.
Mitsubishi’nin İngiltere müdürü Lance Bradley, Mirage’ın yerine gelecek modelin tamamen elektrikli bir versiyonu olacağını söylemişti. Modelin isminin Space Star-Mirage mi olacağı yoksa eski Colt’u tekrar mı getireceği henüz belli değil. Ama yukarıda da söylediğimiz gibi model 2018 Clio’nun platformunu ve motorlarını kullanacak. Bu sayede fiyatları aşağıya çekip, bilinen ve güvenilir bir mekanik yapı sunacak olan Mitsubishi tekrar pazarda güçlenebilir mi? Henüz bilmiyoruz ama potansiyel yüksek gibi.