Dünya’nın şüphesiz önde gelen elektrikli otomobil üreticisi Tesla ve Uzay Bilimleri araştırması konusunda oldukça isminden söz ettiren SpaceX’in başındaki Elon Musk, gün geçmiyor ki yeni bir haberi yer almasın.
Bir süre önce twitter’dan yapmış olduğu borsadaki tüm hisserleri toplayarak, borsadan çıkacağı için yeterli kaynağının sözde olduğu yönünde sistemi manipüle etmesi nedeniyle, ABD Menkul Kıymetler ve Borsalar Komisyonu’ndan(SEC) tarafında kendisine dava açılmış ve 20 milyon kendi adına, şirket adına da 20 milyon dolar cezaya çarptırılmıştı.
Bunun sonucunda Musk, suçlamalara olumlu olumsuz hiç bir tepki vermeden ilgili tutarı ödeyeceği ve istifa edeceğini açıkladı. Yönetim kurulu başkanlığında 3 sene aday gösterilemeyecek olsa da, CEO görevini yürütüyor olacak. Bu haberler ışığında %20 hisselerinde düşüş yaşayan marka, Elon Musk’ın ödeyeceği olan cezayı, zarar gören ortaklarına dağıtabileceği gelen bilgiler arasında. Hikayesinin Steve Jobs ile oldukça benzer noktalar taşıdığı gözlerden kaçmıyor olması ayrı bir konu, ancak markanın bu kadar haber yapılması açıkçası insana ister istemez şu cümleyi kurdurmuyor değil ” Reklamın iyisi kötüsü olmaz “