Dış tasarımda radikal değişikler geçirmeyecek olsa da Golf Mk8 yine albenili bir tasarım ile gelecek. Daha ince yapılı ön yüz, daha alçak kaput ve daha şık farlar ile ön yüzde etkileyici bir görünüme sahip olacak Golf Mk8’in 2019 Frankfurt Motorshow’da tanıtılması bekleniyor.
Arka yüzünde daha kare bir görünümle gelecek olan Golf, ilk defa VW ambleminin altında Golf yazısını barındıracak. Bu detay Arteon’da da karşımıza çıkıyor. Marka’nın meşhur MQB platformunun geliştirilmiş bir versiyonuyla üretilecek olan Golf Mk8, kullanılacak olan daha hafif malzemeler sayesinde 70 kiloya kadar hafiflemesi bekleniyor.
Kabin, fiziksel düğmelerin ve kadranların çoğunun dijital gösterilerin yerini aldığı daha dramatik bir makyajdan geçecek.
Golf’ün kaputunun altında 1,5 litrelik benzinli motorun yanında güç çıkışları 74 Hp ile 120 Hp arasında değişen üç silindirli 1,5 litre dizel motorların da sunulması bekleniyor. Bu yeni dizel motor güncel 1,6 litrelik dizel motorun yerini alması planlanıyor.
Benzinli ve dizel seçeneklerin yanında hibrit modeli ile de gelecek olan yeni Golf MK8, markanın en büyük değişim hareketini başlatan model olmaya hazırlanıyor. Alman markanın yaşadığı emisyon skandalının ardından hibritler daha çevreci ve daha ekonomik alternatifler olarak sunulacak. Herbert Diess’in açıklamalarına göre Volkswagen’in geleceğinde hibritlerin önemli bir yer kaplaması beklenirken markanın da odağında sunacağı hibrit seçenekler ile yeni Golf olacak.
Kaynak: www.autoexpress.co.uk