Yenilen yüzü ve teknolojileriyle Peugeot 2008 kompakt SUV pazarında rakip markaların uykularını kaçırmaya fazlasıyla aday!
Peugeot 3008’e tasarım anlamında fazlasıyla göndermeler yapan yeni 2008, PSA grubu ailelerinden Crossland X tarafına da gönderme yapmıyor değil. Ön yüzünde yer alan aydınlatma grubu ve artık markanın ikonu haline gelmiş ızgarası, C sütunun şeklinden arka stop grubuna, Peugeot 3008’den izler bulmak mümkün.
Ulaşılabilir kompakt SUV ayağında 2008 ile iyi işler çıkarmayı hedefleyen marka, tasarım sonrasında teknoloji üzerinde de kolları sıvamış gibi görünüyor. Ancak öncesinde genel hatları itibarıyla değerlendirecek olursak, Markanın yeni CMP platformu sayesinde, 4,30 metre uzunluk ve 2,60 metre dingil mesafesi sayesinde Peugeot SUV 2008 motor seçeneği fark etmeksizin, yani elektrikli versiyon da dahil 434 litre (VDA V210) bagaj hacmi sunuyor. Koltuğun katlanmasıyla neredeyse tamamen düz bir taban sağlayan iki konumlu zemin (versiyonu bağlı olarak) araç içi fonksiyonelliği destekliyor.
Kabin içindeki çeşitli saklama alanları sayesinde günlük hayatın karmaşası ortadan kalkıyor. Alışagelmiş kapı içi cepleri ve torpido gözü dışında orta kol dayamanın altında ve vites konsolunun ön tarafında ilave saklama alanları sunuluyor. Ayrıca orta konsolun en alt noktasında da bir saklama alanı bulunuyor. Bu bölümde akıllı telefonlar için bir kablosuz şarj alanı ve pratik bir telefon tutucu da yer alıyor. İsteğe bağlı olarak sunulan büyük boy cam tavan sayesinde sürücü ve beraberindeki yolcular için aydınlık ve ferah bir kabin sunuluyor.
Yeni nesil i-Cockpit ekranı ve multimedya ekranı ile sınıfının en teknolojik ve görsel şölen sunan araçlar arasına girmeye fazlasıyla aday.
Motor seçeneklerine bakacak olursak yeni nesil 1.2 litrelik 3 silindir benzinli üniteler karşımıza gelmekte. 100hp – 130hp ve 155 hp güç üreten üniteler EAT8 şanzıman eşlik ediyor olacak. Sadece 100hp güç üreten ünite manual şanzımanla geleceğini de ayrıca belirtmiş olalım.
Ülkemizin olmazsa olmazı dizel cephesinde ise, 4 silindirli 1.5 litrelik ünite 100hp ve 130hp seçenekleriyle karşımıza geliyor. Yine benzinli cephesinde olduğu üzere 100 beygirlik üniteye sadece manual şanzıman seçeneğiyle sahip olunabiliyor. Elektrik cephesinde ise, 100 kW (136 HP) güç ve 260 Nm tork üreten motor günlük yaşamın tüm gereksinimlerini rahatlıkla karşılıyor. 50kWh kapasiteli batarya yeni WLTP standardına göre 310 km elektrikli menzil sunuyor. Bataryanın şarj kapasitesinin %70’i 8 yıl veya 160.000 km garanti altında olacağı belirtilmekte.
Ulaşılabilir elektrifikasyon pazarında iddiaları ile ün yapan Alman otomobil üreticisi Volkswagen, açıkçası bu durumda biraz rahatsız olabilir. Ancak VW ID. tarafı elbette hiçte küçümsenecek boyutta değil.