Yerden yüksek araçların küresel anlamda talepleri fazlasıyla topladığı şu dönemde Mercedes-Benz GLB ile bende varım dedi.
Geçtiğimiz dönemlerde C sınıf Cross araçların, bir hayli revaçta olduğu küresel anlamdaki otomobil sektöründe, sıra artık B sınıf Cross araçlara gelmiş durumda. Hafif SUV olarak da belirtebileceğimiz yerden yüksek B sınıf araçlar, özellikle kompakt yapısı ile şehir içi metropol insanının gününü kurtarır nitelikte. Öyle ki Mercedes gibi otomobil markaları kompakt kavramını bir adım öteye taşıyarak, 4 metreyi bulan araç boyuna rağmen sürücü dahil 7 kişilik araç için kolları sıvamışa benziyorlar.
Mercedes-Benz yeni GLB ile talebi artık tabana yaymakta isteyen Alman otomobil üretici, şehir insanının beklentilerine cevap verecek, ayrıca kirlenmek istedikleri zamanda arazi şartlarına ayak uydurabilecek Mercedes GLB ile meraklı gözlerin karşısına çıkmış durumda.
Tasarım itibarıyla GLC’nin kardeşi olan yeni GLB, C coupe aracının nitekim ön yüzünü birebir almış gibi gözüküyor. Çünkü Yeni A serisi ve CLS ile karşımıza gelen daha ince ve keskin forma sahip aydınlatma grubu yerine, daha kübik ve kareyi andırır bir aydınlatma grubu ile bizi karşılamış durumda. Araca profilden bakıldığında B sütun öncesi XC40, B sütun sonrası nispeten Tiguan çağrışımları oluşturan araç, marşpiyelde yer alan ek aksesuarlar neticesinde, yerden yüksek bir araç olduğunu kanıtlamış gibi gözüküyor. Tabi çift renk jant detayını da unutmamak gerekiyor. Aracın arkasında krom görünümlü difuzor ve stop grubununda damla formundaki yapısı dikkatleri çekmeyi başarıyor.
Hazır arkasına geldiğimizde yükleme kapasitesine bakacak olursak, 560 litrelik yükleme kapasitesi ikinci sıra koltuklar yatırıldığı takdirde 1755 litrelere ulaşabiliyor. Ancak 3. sırada yer alacak olan 6. ve 7. koltuklar tercih edildiği takdirde, yükleme kapasitesi 179 litreye kadar ne yazık ki düşüyor olduğunu belirtmiş olalım.
Kabin içerisinde Yeni A serisi başta olmak üzere, yeni nesil Mercedes araçlarda görmüş olduğumuz kokpit bizi karşılarken, orta konsolda yer alan touch pad özellikle artık çok daha kaliteli gözüküyor. Ancak elbette her şeyden önce kullanıcı deneyiminin ne olacağı, sonrasında bir yorum yapmak çok daha doğru olacaktır.
Kaputunun altında yer alan ünite hakkında net bir detay aktarılmamış olunsa da, Renault ile ortaklaşa geliştirilen 1.33 litrelik üniteye yer verileceğine kesin gözüyle bakabiliriz. 8G DCT otomatik şanzımana yer verilecek aracın 4 çeker versiyonu ise 2.0 litrelik ünite ile geleceği yurt dışı kaynaklar tarafından belirtilmekte. Yıl sonu itibarıyla Almanya’da satışa sunulacak aracın, ülkemiz cephesinde yer alması 2020 yılını bulacak olup, fiyat konusunda ise 300.000 TL bandını konuşmak uzak olmayacaktır.
Merhaba, isminde B harfi olduğu için yanlışlık oldu sanırım. Mercedes-Benz GLC D segmentinde, MERCEDES-BENZ GLA ise C segmentinde. Bu araç doğrudan rakibi olduğu Volkswagen Tiguan Allspace gibi C+ segmentinde olması gerekir.
Aracın hatlarına da bakarsak araç Mercedes-Benz GLK yerine gelmiş gibi görünüyor ki o da D segmentinde bir araç
Merhaba,
Araç GLC ve GLA arasında konumlandırılıyor. Nitekim profilden bakıldığında dahi yazıda da belirtmiş olduğumuz üzere Tiguan çağrışımları bir hayli fazla. Ancak basın bülteninde herkesi iki arada bir derede bırakan ise ” New B-Class ” ifadesinin direkt olarak kullanılmış olması.
D segment fazla iddialı olacaktır. Ancak C segment yatkınlığı elbette yadsınamaz bir gerçek.
Bunun Türkiye’ye gelişi 300.000 olur
Birde 2.0 motor oldumu satişi 650-700.bin arasi garanti olur,demedi demeyin