PSA grubunun bir diğer üyesi Citroen, Aircross 3 ile yakaladığı başarıyı boyutlarıyla birlikte tüm sınıflara yaymak istediği çok açık.

PSA grubuna bağlı olduğu için 3008-5008 gibi araçlarla aynı altyapıya sahip olan EMP2 mimarisinin, Citroen C5 Aircross’ta da kullanılmış olduğunu görmekteyiz. En son vlog’ta da belirtmiş olduğum gibi, Citroen aslında yine bildiğimiz Citroen. Sıra dışı ön yüzü, aydınlatma grubu, yanlarda Airbump paneller, (ki bu Airbumplar markanın tescilli altında) üzerindeki kırmızı yuvarlak detaylar ile 4.5 metre uzunluğundaki otomobili farklı kılan detaylardan olduğunu belirtmekte fayda var. Araç resimlerde C3 Aircross’tan hallice büyük gibi gelmişti. Ancak kanlı canlı gördüğünüzde, kaslı yapısı ve geniş tampon kitleri nedeniyle, C Suv/Cross olmasına karşılık, 5008 heybetini net bir şekilde hissedebiliyorsunuz.

Kabin içerisinde yine alışılagelmiş Citroen çizgileri yer almış gibi dursa da, kesik direksiyon simidi, uyumlu deri koltukları, 12.3 inclik dijital sürücü ekranı ve ona eşlik eden, orta konsolun tam ortasındaki 8’inclik TFT dokunmatik ekran, ilk göze çarpan detaylardan. Bu arada bu araca 30 farklı renk kombinasyonları ile sahip olabiliyorsunuz. Tavan ve gövde renklerini ayrı ayrı kombine edip, yine zevkinize göre kabin içerisinde iki ayrı renk tercih etmek mümkün. Sınıfın neredeyse en iyi yükleme kapasitesiyle karşımıza çıkan araç, 580 litre yükleme hacmi ile övgüyü hak ederken, arka yolcu koltukları yatırıldığı takdirde 720 litrelere varan tipik bir Skoda Kodiaq hacmini neredeyse yakalayabiliyorsunuz.

Motor şanzıman tarafında ise, bildiğimiz EAT’nin bu sefer ilk kez 8 kademeli şanzımanı kullanılıyorken, üçü dizel ikisi benzinli motor kombinasyonu olmak üzere toplamda 5 kombinasyon seçenekleri ile karşımıza geleceğini belirtelim. Benzinli tarafta, PureTech 130hp 6 ileri manual ile birliktelik yaşıyorken, 180hp EAT8 seçeneğine de yer veriliyor olacak. Dizel üniteye baktığımızda ise, BlueHdi 130hp’lik üniteye 6 ileri manual şanzıman eşlik ederken, otomatik şanzıman olan EAT8 ise 130hp ve 180hp seçenekleri ile bizleri karşılıyor olacak. EAT 6’ya göre yakıt tasarruf oranı %7 olarak belirtilirken, geçişlerinde oldukça yumuşak olduğu bir diğer iletilen detaylar arasında. Bu arada Citroen C5 Aircross, markanın ilk plug-in hybrid aracı konumunda olacak olup, 2019 itibarıyla bu elektrikli seçeneğinde pazarda yer alacağı belirtiliyor.

Süspansiyon tarafında ise yine markanın adını tescillemiş olduğu Progressive Hydraulic Cushions isminde bir sistem yer almakta. Marka bunu uçan halıda uçarmışcasına bir effect yaratan, konfor odaklı bir sistem olduğunu belirtmekte. 100 yıllık edinilen deneyimin yansıması olarak ifade edilirken, bundan sonra bu ve bunun gibi terimleri çok sık duyacağımız ifade edilmekte. Çünkü yaklaşık 20 kadar farklı süspansiyon teknikleri üzerinde geliştirmelerin devam ettiğinin ve bunların tamamının yine patentlerinin kendilerine ait olduğu belirtilmekte.

Sürüş destek sistemleri konusunda, şerit takip, çarpışma uyarı sistemi, kör nokta uyarı sistemi, adaptif hız kontorlü gibi tam 20 farklı sürüş destek sistemi ile karşımıza çıkacak olan Citroen C5 Aircross’un kardeşinin fiyatına Ekim 2018 itibarıyla baktığımızda 150.000 TL bandında yer aldığını hesaba katıyor olursak, 2018 sonu itibarıyla ülkemize gelmesi beklenen C5 Aircross’un 190.000 TL giriş seviyesi ile karşımıza gelebileceğini az çok tahmin edebiliyoruz. Ancak en nihayetinde, muazzam bagaj hacmi ve sürüş destek sistemleri ile, bence önümüzdeki dönemde yollarda sık görmeye başlayacağımız araçların başında geleceğini söylersek sanırım yanlış olmaz.

Görüşmek üzere..

Citroen C5 Aircross Fuar İzlenimlerim ;

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu yazın
Lütfen isminizi girin