Bir çok otomobil firmasının anavatanı olan Almayan, elektrikli otomobil bataryaları için 1.2 milyon dolar köşeye koymuş durumda.
İçten yanmalı bir otomobilin işlevini yerine getirebilmesi için akaryakıt / petrol ne denli önemliyse, işte elektrikli bir otomobilinde isminden de anlaşılacağı üzere elektrik ve bunun depolanabilmesi için batarya teknolojileri de o denli önemli. EV (electric vehicle) elektrikli otomobilleri birbirinden ayıran en can alıcı detay ise, yol aldıkları menzil. Tüm bunlar ise işte bu batarya teknolojileri ile direkt olarak ilişkili. Bu elbette ön gören markalar, kendi bataryalarını üretmek geliştirmek için kolları sıvamış durumda. Çünkü bu tip radikal değişiklerde öncelikli olmak, öncü olmak ayrıca önemli. Misal patent alma gibi.
Konumuz olan Almanya ise, Asya üzerinden gelen akü/batarya bağlılığını sona erdirmek için, bu teknolojilere AR&GE yapacağını açıkladı. Buna ek olarak içten yanmalı motorlardan ziyade, elektrik motor ve batarya üretecek olan fabrikalara ise teşvik sağlanacağı belirtiliyor.
Alman yetkililerin çeşitli yerel otomobil üreticileri ve teknoloji şirketleriyle, ülkenin doğu bölgesinde potansiyel olarak büyük bir pil hücresi fabrikası kurmak için görüştükleri söyleniyor. Bu görüşmelere katıldığını doğrulayan şirketler arasında Alman pil üreticisi VARTA Microbattery, Ford-Werke GmhB ve kimyasal devi BASF bulunuyor.
Alman hükümetinden gelen bu baskıya rağmen, bazı analistler Avrupa’nın Asya’nın çok gerisinde olduğunu düşünüyor. Asya’da ki şirketler arasında LG ve Samsung, halihazırda dünyanın en büyük EV batarya üreticisi olan Çin’in Contemporary Amperex Technology gibi çeşitli markaların akü hücrelerine tedarik sağlamakta.